Dodenherdenking 4 mei Bevrijdingsmonument

Donderdag 4 mei 2023 vindt de jaarlijkse gemeentelijke Dodenherdenking plaats. Gemeente Heumen nodigt u graag uit om deze herdenking, samen met leerlingen van de basisschool, bij te wonen.


Bijeenkomst in Nederasselt

Om 18.30 uur is er een bijeenkomst in de H. Antonius Abt kerk (Kerklaantje 8 in Nederasselt). Daarna wandelt de stoet (in een stille tocht) naar het Bevrijdingsmonument aan de Schoonenburgseweg in Overasselt, waar de herdenking wordt gehouden. Ouders en kinderen mogen bij de kerk in Nederasselt aansluiten of rechtstreeks naar het monument gaan.

Herdenking bij het Bevrijdingsmonument

De herdenking begint om ongeveer 19.45 uur, met onder andere een toespraak en de voordracht van een aantal gedichten. Dit jaar is het thema: ‘Leven met oorlog’. Dit thema speelt bij de herdenking een centrale rol. Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte in acht genomen. Daarna worden kransen en bloemstukken gelegd. Kinderen krijgen de gelegenheid om bloemen bij het monument neer te leggen.

Napraten in Dorpshuis ‘Ons Huis’

Na afloop van de herdenking is er een mogelijkheid om na te praten in Dorpshuis ‘Ons Huis’, Kerklaantje 17 in Nederasselt.