Eerdere winnaars

2021 – Molen Zeldenrust

Vanwege de maatregelen rondom corona liep de uitreiking van de Stichting Overasselt Promotions Trofee iets anders dan anders. Normaalgesproken maken we er een feestelijk moment van tijdens Koningsdag op het dorpsplein met veel publiek. Deze keer konden we in een klein gezelschap op gepaste afstand de trofee, wel feestelijk!, uitreiken aan de vrijwilligers van onze Molen Zeldenrust.

Annemiek van Lin schreef een mooi artikel over de molen en de trofee in de Dorpskrant en maakte de foto’s. Dat kun u hier verder lezen.

SOP Trofee Molen Zeldenrust

2020 – Geen SOP-Trofee ivm corona

2019 – Overasseltse Kwis

Dit jaar ontving de Overassseltse Kwis uit handen van het SOP de Trofee. Een geweldige kwis over Overasselt,en nog veel meer, waar meer dan 40 teams elk jaar bloedserieus en vol enthousiasme aan meedoen. Teams groeiden uit tot wel 30 personen in een team! De winnaar krijgt alle lof en eer. Een geweldige activiteit om de saamhorigheid van de inwoners van Overasselt te promoten en natuurlijk ons dorp Overasselt voor de nieuwkomers in het dorp!

2018 – LTVO – toernooi 50+

In 2018 heeft de LTVO toernooi 50+ deze trofee gekregen vanwege hun jarenlange  bijzondere activiteiten rondom de 50+ toernooien.

2012 – Antoinette Nijs

Antoinette heeft met Gaia & Ouranos, buitenkunst een beeldentuin op ongeveer 1 hectare gerealiseerd, op het terrein van een fotostudio Bart Nijs. In een aantal afwisselende groene ruimtes word hedendaagse moderne kunst van Nederlandse kunstenaars geëxposeerd. Een wandeling langs de kunstwerken brengt u ook langs vlinderrijke bloemborders, een boomgaard en op een deel van landgoed De Zomp. Antoinette is bij de ontwikkeling van de beeldentuin steeds prominent aanwezig geweest. Gezien de activiteiten van Antoinette vinden wij dat zij de Overasselt Promotions Award volledig heeft verdiend!

Antoinette Nijs
Antoinette Nijs

2011 – Dave Gabriels

De 22-jarige waterpoloër Dave Gabriels gaat al vanaf zijn 4e jaar mee met zijn vader en zijn broer naar het waterpolo van AQUA NOVIO in Nijmegen. Vanaf zijn 7e jaar speelde hij samen met zijn broer wedstrijden voor AQUA NOVIO. Hoogtepunt voor AQUA NOVA was de promotie drie jaar geleden naar de Hoofdklasse. Op zijn 18e jaar stapte Dave tot groot verdriet van zijn vader naar Schuurmans BRC in Borculo en speelde daar gelijk voor de kwalificatie van de Europa cup. Afgelopen seizoen werd Schuurmans BRC landskampioen en bekerkampioen. In die tijd werd Dave ook geselecteerd voor het Nederlands waterpoloteam. Als het waterpolo seizoen in Nederland is afgelopen gaat Dave naar Malta om daar in een team mee te spelen Daar mogen twee buitenlanders per team meedoen Het waterpoloseizoen is daar later. Dave woont nu op kamers in Zeist en traint twee keer in de week voor het Nederlands team. Hij is nu met het Nederlands team in voorbereiding voor het EK 2012. In januari starten de selectie wedstrijden voor de Olympische spelen. Naast al de wedstrijden studeert Dave ook nog erg hard met als resultaat dat hij vorige week zijn scriptie heeft ingeleverd. Gezien de prestaties van Dave vinden wij dat hij de Overasselt Promotions Award volledig heeft verdiend!

Dave Gabriels
Dave Gabriels

2010 – Popkoor Splendid

Popkoor Splendid is al vele jaren bezig. Het popkoor is op 1 januari 2006 opgericht en telt op het moment ongeveer 50 leden uit niet alleen Overasselt, maar ook Nederasselt, Heumen, Malden, Mook, Groesbeek, Nijmegen, Grave en Wijchen: een gezellige club mensen uit de hele regio. Door een vlot en gevarieerd repertoire van eigentijdse popmuziek is Splendid een dynamisch koor waar leven in zit. Zij heeft als doelstelling op een leuke manier muziek te maken en zich door creativiteit en originaliteit te onderscheiden van reeds bestaande popkoren om zo diverse spetterende optredens te geven. Splendid maakt veelal gebruik van speciaal voor de vereniging gearrangeerde nummers. De nummers worden afgestemd op de stemmen aanwezig in het koor. Bij optredens wordt aandacht besteed aan kleding. Door het toepassen van choreografische elementen wordt het geheel leuk om naar te kijken en natuurlijk te luisteren. Voor meer informatie omtrent het popkoor kunt u de website raadplegen: popkoor Splendid.

Popkoor Splendid heeft Overasselt gepromoot in de wijde omgeving zodat wij als Stichting Overasselt Promotions vinden dat popkoor Splendid de Overasselt Promotion Trofee 2010 zeer zeker verdient.

Popkoor Splendid Overasselt
Popkoor Splendid Overasselt

2009 – Agrarisch Museum De Garstkamp

Agrarisch Museum De Garstkamp Museum de Garstkamp is al vele jaren bezig om de historie van de landbouw veilig te stellen. Maar het is meer dan veiligstellen, ook tentoonstellen. Zo is er in de loop van de jaren en enorme collectie ontstaan. Vaak moeten ingebrachte werktuigen flink gerestaureerd worden. Zo is er altijd wel wat te doen. Meer dan veertig vrijwilligers dragen daar hun steentje aan bij. Het museum behoort op het gebied van oude landbouwwerktuigen tot de belangrijkste instelling in de hele regio. Het museum kent ook veel activiteiten. Een daarvan is dat ze onderdeel uitmaken van de monumentenfietsroute in de gemeente Heumen. Een andere activiteit is de zaaidag, vooral bedoeld voor de schooljeugd. En dan natuurlijk ook de maaidag die eind juni, begin juli gehouden wordt. Ook moet zeker de oogstdag genoemd worden op de tweede zondag in september. Veel activiteiten die tot uit de wijde omgeving bezoekers trekt. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de vaste openingstijden die ook op de website te vinden zijn: zie Agrarisch Museum. Voorzitter Piet Arts en secretaris George Derks zijn apetrots op hun museum! En dat mogen ze ook zijn. Zij hebben het werk van de pioniers van het eerste uur voortgezet. In hen feliciteren we alle medewerkers van het museum. Agrarisch Museum De Garstkamp heeft Overasselt gepromoot in de wijde omgeving zodat wij als Stichting Overasselt Promotions vinden dat het museum de Overasselt Promotion Trofee 2009 zeer zeker verdiend heeft.

2008 – Annoesjka Wintjes

Annoesjka Wintjes is geboren en opgegroeid in Overasselt en na enkele jaren buiten Overasselt gewoond te hebben in 2001 teruggekeerd naar haar geboortedorp en weer gaan wonen in Overasselt. Op een informatieavond over Overasselt vroeg zij zich af of er in Overasselt een dorpsraad was en of daar eventueel behoefte aan was. Zij had vanuit haar beroep in verschillende gemeenten kennis gemaakt met dorpsraden die erg goed werk deden. Zo begon Annoesjka zich in haar vrije tijd vanaf die informatieavond in 2005 als initiatiefneemster in te zetten om een Dorpsplatform in Overasselt op te richten uit affiniteit met de landschappelijke waarde en de leefbaarheid in het dorp Overasselt. Ze heeft samen met het daaruit ontstane bestuur de vereniging Dorpsplatform Overasselt opgericht. Het model van de vereniging welke een afspiegeling van het dorp moest zijn was een van de wensen van Annoesjka, haar ingegeven door het belang wat zij hecht aan de invloed van de leden van de vereniging. Zeer veel belang hecht zij aan de communicatie met het dorp in het algemeen en met belanghebbende in het bijzonder. Voorbeelden hiervan zijn de vele bijeenkomsten, de nieuwsbrieven en de website Dorpsplatform, die door haar als zeer essentiële onderdelen van een Dorpsplatform werden beschouwd. Conflicten ging zij niet uit de weg, maar waren een uitdaging voor haar om deze bespreekbaar te maken en op te lossen. Altijd het goede in alles zien, maar vooral in het dorp Overasselt met zijn actieve en bewust kritische inwoners. Het Dorpsplatform is een verrijking voor het dorp en vormt een brug tussen de dorpsbewoners en de gemeente. Door haar positieve resultaten is zij een aanstichter zodat in de andere dorpen in onze gemeente Heumen ook dorpsraden zijn opgericht. Annoesjka is en blijft trots op Overasselt, vandaar ook haar spreuk: “Overasselt is moi, en de mot zo blieve”!

Annoesjka Wintjes

Annoesjka Wintjes

2007 – De Overasseltse Boys

Overasseltse Boys heeft zich vooral door hun grote en sportieve inzet tijdens hun opmars van de zesde klasse waar ze in 2002 kampioen zijn geworden gemanifesteerd als grote promotor van het dorp Overasselt. De samenwerking van bestuur, trainers, leiders, vrijwilligers en spelers heeft de club geen windeieren gelegd. Na promotie in 2002 volgde promotie in 2003. In de vierde klasse hebben ze drie jaar vertoefd waarna ze hun opmars in de regio voorgezet hebben door in 2006 opnieuw kampioen te worden. In het eerste jaar in de derde klasse bereikten zij de nacompetitie waarin zij, hoe kan het mooier, op tweede pinksterdag de finale van de nacompetitie als winnaar afsloten. Een mooier scenario was niet mogelijk: promoveren op de dag dat de Overasselt Promotion Trofee uitgereikt werd. Proficiat aan de club die de afgelopen jaren Overasselt veelvuldig positief in het nieuws heeft gebracht!

RKVV Overasseltse Boys
RKVV Overasseltse Boys

2006 – Musical HAIR

In 2006 is de cast van de musical HAIR voor de Overasselt Promotions Trofee uitverkoren. Vele volle zalen in het Verenigingsgebouw in Overasselt en als klapstuk een uitverkochte zaal in de Nijmeegse Schouwburg, met een wervelende zang- en dansshow, maakte duidelijk dat juist zij het dorp Overasselt in de picture hebben gezet. Een welgemeende felicitatie is dan ook op zijn plaats!

Musical HAIR
Musical HAIR

2005 – Deelnemers Zwarte Cross Overasselt

De deelnemers Zwart Cross hebben Overasselt duidelijk weten te promoten. Zij stralen ook uit dat ze trots zijn dat ze uit Overasselt komen. Deze uitstraling komt ook duidelijk naar voren op de wijze hoe zij zich als groep presenteren: uniforme, aansprekende kleding. Dat geeft nog een extra uitstraling!!

Zwarte cross Overasselt
Zwarte cross Overasselt