Henny van Lin

Ook wij moeten verder zonder Henny, maar dat doen we niet zonder stil te staan bij het vele werk dat hij altijd voor het SOP heeft verzet. En welke tomeloze en eindeloze inzet hij altijd voor het SOP toonde. Zijn inzet is een voorbeeld en motivatie voor ons om door te gaan met ons werk voor de promotie van Overasselt in vele opzichten, zoals hij dat zou willen.

Zo was Henny altijd in de weer met de toiletwagens van het SOP, hij reed de hele regio door waardoor het SOP extra gelden genereerde naast de kleine subsidie van de gemeente die het SOP ontvangt. Hierdoor maakte hij ook vele vrienden, zoal hij zijn vaste klanten beschouwde. Door die vele kilometers en uren van Henny van Lin heeft het SOP altijd kunnen doen wat nodig was voor Overasselt.

Als het ging vriezen offerde hij zijn tijd en nachten op om samen met de vele ijsmeesters te zorgen dat er een mooie glimmende ijsbaan lag op het dorpsplein.

En heel lang verzorgde hij de vele putjes en plaatste hij daarin, met hulp, zelf de grote zware palen voor de mooie vlaggenlijnen die bij alle evenementen opgehangen worden in Overasselt en het dorp kleur en warmte geven. Ook regisseerde hij de feestelijk verlichte kerstbomen, en was “kartrekker” bij het plaatsten daarvan. Allemaal heel zwaar werk dat hij tot voor kort nog deed.

Hij was van oudsher keurslager in Overasselt, en mede initiatiefnemer van het kunstwerk van veerbaas met de bijnaam De Schoer en ook van het Bevrijdingsmonument in het Overasselts Broek. Ook was hij altijd actief bij herdenkingen en vieringen die betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. Henny was volhoudend In het benaderen en uitnodigen van veteranen tijdens herdenkingen in Overasselt. We betreuren het dat hij de grote evenementen rondom jubileum Market Garden in Overasselt niet meer heeft mee mogen maken. Ook de opening van museum-Café van Lin kwam voor Henny te laat. Zijn stem is daar nog wel te horen. De mooie verhalen over Josephine Baker hebben zelfs de NOS gehaald. Wij zullen in de toekomst zorg dragen dat het bevrijdingsmonument een verzorgde plek blijft om te herdenken en stil te staan.

We missen je,

Stichting Overasselt Promotions (SOP)