SOP-Trofee 2024 gaat naar de Overasseltse Jongeren Organisatie (OJO) die 70 jaar bestaat!

Ieder jaar, in de laatste week van de zomervakantie wordt deze kindervakantieweek georganiseerd door een grote groep jonge vrijwilligers voor alle basisschoolkinderen van groep 3 tot en met 8 uit Overasselt. De kinderen worden onderverdeeld in jongens en meisjes, waarmee ze de hele week samen een gezellige bos-week in de Vennen beleven.

“De oervorm is er nog steeds, jezelf vermaken in het bos en gekke spelletjes bedenken.” (Leo en Cobie)

Hutten, modder, blubber, stormbanen, water en veel plezier zorgen voor onvergetelijke momenten en de week eindigt (bijna) altijd met een kampvuur bij het Eikelaarsbosje met de vrijwillige brandweer. Maar een paar keer was er geen kampvuur mogelijk in de afgelopen 70 jaar door het slechte weer, de processierups of juist de hitte en week de OJO uit naar het dorpsplein.

‘’Het is een traditie die onder vele generaties binnen het dorp bekend is. Waarbij de kracht is dat de kinderen worden vermaakt, maar ook de oudere jeugd een gezellige week heeft met elkaar. De kinderen hebben een super leuke week, waarbij ze ook weer al hun vriendjes en vriendinnetjes kunnen zien, vlak voordat de school begint.’’ (Joppe Rutgers)

Het hele dorp is bij  het kampvuur aanwezig, van baby tot opa en oma. Je groeit in het dorp met de OJO op. Je doet mee als kleuter, dan ga je naar de grote OJO vanaf groep 3. Als brugpieper mag je voor het eerst als leiding met de allerkleinsten meedoen, en zo groei je door als leiding van de OJO en misschien zelfs de hoofdleiding van de OJO!

‘’Ik denk ook dat het heel mooi is dat kinderen van jongs af aan tegen de leiding opkijken en uiteindelijk in hun voetsporen kunnen treden.” (Joep Peters)

Je kunt je nu alweer via de website aanmelden voor de OJO, en natuurlijk ook voor het jubileum op 15 juni als je ooit leiding bent geweest: www.ojo-overasselt.nl