Vierdaagse

Informatie van Stichting Overasselt Promotions betreffende de doortocht van de wandelaars door Overasselt op de laatste wandeldag van de Nijmeegse Vierdaagse, vrijdag. In de ochtend van de laatste dag van de Vierdaagse komen de lopers door ons dorp. De allereerste lopers van de 50km komen soms al voor 5.30u langs! Na 11.00u zijn bijna alle lopers al voorbij van de 40km en 30km.

Dit heuglijke feit wordt mede ondersteund door veel muziek op meerdere plekken langs de route. Vanaf De Laan en daarna de kruising bij Cafe De Zon tot aan de Veldschuur bij de dijk staan er dj’s, orkesten, bands en optredens. Dit kunnen we natuurlijk alleen maar voor elkaar krijgen met de hulp van vele sponsoren. Klik hier voor de sponsoren die deze Vierdaagse mogelijk maken.

Programma 2023

Locatie Ter hoogte van Activiteit
Kasteelsestraat De Laan Dweilorkest De Pompzwegles
Kasteelsestraat Buurderij De Lage Hof foodverkoop
Hoogstraat Merapi/ Cafe De zon Schurkenbiefstuk DJ
op “de kop van de weg”
Hoogstraat Dorpsplein Zangkoor OKE
Hoogstraat Beatrixstraat One man show Nico Weins, de pianoman
Hoogstraat Mgr. vd Burgstraat/Kerk dweilorkest Beneluxband
Hoogstraat kappersplein toeschouwerstenten voor
KBO en Dichterbij
Disco Merelnest
van Kuppenveldstraat hoek Oude Kleefsebaan DJ Jaron
oude Kleefsebaan fam. Keltjens DJ Sonny vanuit een camper
Maasbandijk De Veldschuur Samba Toure
dj Nico Aaldering

Bij binnenkomst van het dorp hangt een spandoek met “Welkom in Overasselt” van Stichting Overasselt Promotions en alle doortochtstraten zijn versierd met vlaggen.

In de Hoogstraat ter hoogte van het dorpsplein staat een tent van Stichting Overasselt Promotions. Hierbij staat ook de verzorgingspost van en voor de Wandelvrienden.com groep.

Ter hoogte van de Hoogstraat nr. 11, kapperszaak, staat een tent voor de gehandicapten van Dichterbij en de Wissel.  De gehandicapten delen gladiolen uit aan de lopers.

De lopers afkomstig uit Overasselt en Nederasselt dragen een shirtje van Stichting Overasselt Promotions. Dit doen we niet alleen, samen met hulp van de Vierdaagse, de gemeente Heumen en de ondernemers uit Overasselt maken we een bijzondere en feestelijke doorkomst op vrijdag mogelijk voor de lopers en inwoners!